Trenutci zabave

Zauvijek tinejdžeri

Svi imamo najdraži bend, najdražeg pjevača ili pjevačicu i jednostavno njihove su nam pjesme najdraže.

Moj najdraži bend je Simple Plan, poznati kanadski punkeri. Zašto baš oni?

Simple Plan nastao je oko 1997. godine, kada su trenutačni bubnjar Chuck Comeau i Pierre Bouvier otišli iz svog starog benda i pokušali osnovati vlastiti. Ubrzo su im se pridružili gitaristi Jeff Stinco, Sébastien Lefebvre i David Desrosiers. To je najviše pomoglo Pierru, jer se mogao potpuno posvetiti pjevanju, a ne sviranju. Svoj prvi album objavili su 2002.godine pod nazivom: No Pads, No Helmets…Just Balls, u kojem su objavili jedne od njihovih najvećih hitova: Perfect i I’m just a kid. Već 2004.godine izdali su svoj drugi album Still Not Getting Any… s hitovima Crazy,Welcome to my life Perfect world i ostalim pjesmama. Simple Plan je postajao sve popularniji i popularniji.Nominirani su za mnoge nagrade, a od tih nominacija dobili su: 2006 Won Juno Fan Choice Award, 2004 Won MuchMusic Video Award , 2003 Won MuchMusic Video Award i ostale mnoge nargade (za najbolju pjesmu i video).

Nakon drugog albuma, dečki su 2008. godine objavili album Simple Plan s hitovima When I’m gone, zatim Your love is just a lie. Već 2011.godine izlazi njihov četvrti album Get your heart on! s hitovima Jet Leg, Atronaut, This Song saved my life te s ostalim pjesmama.

Započeli su s punkom, no kako je vrijeme odmicalo, kako su postajali ozbiljniji njihove pjesme postale su pop-punk. Svi bi se fanovi složili s time da njihove pjesme zapravo opisuju stvaran život, kako se osjećamo u trenutnku kada nemamo nikoga, kakav je ovaj svijet zapravo postao. Snimili su pjesmu “Save you” za ljude koje boluju od raka.

A sada malo o dečkima:

Svi su dečki Francuzi, iz Kanade.

Pierre Bouvier – rođen je 9. svibnja 1979.godine u Quebecu.Kanada. Trenutačno ima 32 godine, svira gitaru, bubnjeve, bass gitaru, piano i naravno, pjeva. U privatnom životu ima djevojku, model Lachelle Farrar, uskoro će postati otac.

Sébastien Lefebvre – rođen je 5. lipnja 1981. Gitarist svima poznat iz Simple Plana, objavio dva albuma You Are Her & Les Robots.

David Desrosiers – rođen je 29. kolovoza 1980. godine. Svira bass gitaru i gostovao je u emisiji The Naked Brothers Band

Chuck Comeau – rođen je 17. studenoga 1979. godine. Chuck svira gitaru i bubnjeve i piše tekstove za pjesme.

Jeff Stinco – rođen je 22. kolovoza 1978. godine. Svira bass gitaru, išao je na studij Conservatoire de musique du Québec à Montréal gdje je studirao klasičnu gitaru deset godina.

Slušam ih kada sam sretna, tužna, uvijek mi izmame osmijeh na lice. Imaju puno odličnih pjesama, ali Perfect mi je najdraža. Unatoč svojim godinama ponašaju se još kao tinejdžeri. U jednoj pjesmi kažu: Nezreo sam i takav ću ostati do kraja!

Jedan od mojih snova: otići na njihov koncert!

 

Anđela Brkljača, 7.r.

fotografije preuzete  s Interneta

http://www.simpleplan.com/