Zadarski kantunić

Advent u Zadru

Advent u Zadru

Treću godinu zaredom u Zadru održava Advent. Na otvaranju ovogodišnjega u petak 24. studenoga na Trgu Petra Zoranića nastupao je poznati pjevač Ivan Zak koji je Zadrane oduševio svojim nastupom. Nastup je popratio i vatromet u kasnim večernjim satima.

Radost iščekivanja Božića

Gledano kršćanski advent ili došašće vrijeme je iščekivanja, vrijeme dolaska, vrijeme pripreme za blagdan Božića. Riječ advent nastala je od latinske riječi  adventus što znači dolazak.

Za svakoga po nešto

U novije vrijeme diljem Europe organiziraju se Adventi, manifestacije namijenjene zabavi ljudi u blagdansko vrijeme. I u Hrvatskoj mnogi gradovi organiziraju takve manifestacije. Ni Zadar nije iznimka pa je ovih dana započeo treći zadarski Advent koji će potrajati sve do 1. siječnja 2018. godine. Na Silvestrovo 31. prosinca na Narodnom trgu, gdje će biti organiziran doček Nove godine, nastupa Tomislav Bralić i klape Intrade.

Zabavni program Adventa

Zadranima i gostima Advent nudi mnoštvo dobre i zabavne glazbe, koncerata i uživanja u blagdanskim delicijama. Ove je godine novost posebno ukrašen park s programom za djecu i odrasle. Na Trgu Petra Zoranića pronaći ćete razne adventske kućice s puno različitih jela, slastica i kolača.

Uz Ivana Zaka tijekom Adventa posjetitelje je 1. prosinca zabavljala mlada dobitnica Porina Mia Dimšić, a 13. prosinca u popodnevnim satima Mia Negovetić, hrvatska zvjezdica, zabavljala je one najmlađe. Mia se ranije iskušala i u američkom showu Little Big Shots pa joj ovaj nastup nije predstavljao veliki izazov.

Tekst: Ana Paola Potočnjak

Fotografije: Kata Veršić, 8. r.