Susreti

Biciklom na Velebit

cajoNaš profesor tjelesne kulture Miroslav Čačić svestrana je osoba: nekad aktivni rukometaš, danas trener istoga; voditelj svih mogućih sportskih aktivnosti u školi, glumac u Z(k)adru, strastveni putnik koji je obišao pola svijeta… I upravo kad smo pomislili da o njemu sve znamo, čujemo da je bio sudionik 17. biciklijade Plitvice-Zadar.

Biciklijada Plitvice – Zadar

U društvu 51 bicikliste na trkaćima, monticama, city-bikeovima, profesor se, u avanturu zvana biciklijada, otisnuo od spomenika prvom poginulom hrvatskom branitelju Josipu Joviću na Plitvicama prema Zadru, točnije prema novouređenom zadarskom Trgu pet bunara.
Dionicu, dugu 153 kilometra, pratila je u Lici vrlo visoka temperatura i neugodni južni vjetar u prsa. No, to nije omelo našeg profesora i ostale natjecatelje jer je vožnja velebitskim spustom bila opuštajuća s predivnim pogledom na otoke zadarskog arhipelaga.

cajo2

U Posedarju ih poškropila kišica, no ništa nije moglo omesti radost uspješno prevaljene dionice.
U kratkom razgovoru s profesorom, na pitanje je li ovdje završava njegova biciklistička karijera, samo se osmjehnuo. Vjerojatno ga možemo očekivati i na biciklijadi Zadar – Knin 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Tekst: Anđela brkljača, 8.r.
Fotografije u vlasništvu prof. Čačića