Susreti

Večer matematike

matmatU četvrtak, 5 prosinca 2013. u vremenu od 18:00 do 19:30 sati održana je po prvi put u našoj školi Večer matematike u organizaciji Hrvatskog društva matematičara. Riječ je o skupu interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnoga stava učenika prema matematici. Cilj Večeri bio je da se djeca uz igru i rješavanje zanimljivih zadataka zabave i još više zavole matematiku.

U društvu je lakše

Kako matematika spaja učenike, roditelje i učitelje najbolje se vidjelo na susretu Večer matematike gdje su se u velikome broju djeca, a naši učenici od 1. do 4. razreda, u pratnji svojih roditelja, djedova i baka odazvali na sudjelovanje u interaktivnim radionicama prilagođenima dobi i matematičkome predznanju djece.
Radionice su se održavale u školskom holu i u učionicama razredne nastave u prizemlju, a u pripremi i realizaciji sudjelovale su sve učiteljice razredne nastave naše matične škole.
Koordinatorice  večerašnjih aktivnosti bile su učiteljice Ana Ribić i Ana Stošić.
Oduzimalo se i zbrajalo, dijelilo i množilo, slagali su se tangrami, pobjeđivalo se na bingu, nadmudrivalo se i nadmetalo s roditeljima, smijalo se i veselilo.
Matematika je zbližila učenike, roditelje i nastavnike koji su nerijetko udruživali snage u rješavanju postavljenih zadataka.
Najviše je muke bilo oko slaganja tangrama. Riječ je o jednoj od najstarijih i najpoznatijih slagalica, matematičkoj zagonetci koja se sastoji se od sedam standardnih dijelova, od kojih se slažu slike različitih objekata.
Ushićenja nakon obavljenoga zadatka malo koja petica može zamijeniti. Na kraju matematičke večeri svi su bili složni kako se večer svakako mora ponoviti.

Dora Hrboka, 7. r.