Iz škole

Dan obrane grada Zadra

Dan obrane grada Zadra

Povodom obilježavanja Dana obrane grada Zadra, 6. Listopada 2017. Osnovna škola Stanovi imala je iznimnu čast i zadovoljstvo ugostiti predstavnike Udruge veterana vojne policije, sudionike domovinskoga rata Zadarske županije koji su održali predavanje o Domovinskom ratu.

Predavanje veterana Domovinskoga rata

Uvodnu riječ imao je ravnatelj škole Markica Perić koji ih je predstavnike udruge veterana Domovinskog rata predstavio te im u ime škole poželio dobrodošlicu. Školski je zbor pod ravnanjem profesoricee glazbene kulture Magdalene Miočić otvorio događanje svečanom izvedbom hrvatske himne.

Na početku predavanja, nazočne je pozdravio predsjednik Udruge veterana vojne policije Zadarske županije, gospodin Josip Adžić zamolivši za minutu šutnje za stradale u ratu te prepustivši glavu riječ članu Nadzornoga odbora Udruge, Sergeju Lukoviću.

Predavanje je održano za učenike 7. i 8. razreda koji su s velikim interesom pratili izlaganje popraćeno animacijom napada i obrane na području RH za vrijeme Domovinskog rata.

Josip Adžić se s velikom profesionalnošću približio našim učenicima dočaravši im iskustvo i važnost ovoga dana. „Svjesnost o stradanju i oslobođenju našega grada te ostavljanje istoga u rukama naše djece i budućih generacija od iznimne je važnosti“ – izjavio je Josip Adžić i tom motivacijskom i ohrabrujućom porukom zaključio obilježavanje Dana obrane grada Zadra u našoj školi.

Ema Dražić, 8. r.

Fotografije: arhiva šk. knjižnice