Iz škole

Valentinovo u knjižnici

Valentinovo u knjižnici

Učenice 6. b razreda Ana, Zara, Enea i Carla vrijedne su  knjižničari pa su s našom školskom knjižničarkom Boženom Ivankov pripremile svom razredu iznenađenje za Valentinovo. Na satu hrvatskoga jezika organizirale su čitanje ljubavne poezije Paje Kanižaja, a sat je održan u knjižnici.

Čitanje ljubavne poezije

U ugodnom ozračju školske knjižnice najprije smo s knjižničarkom razgovarali što je ljubav, tko je bio sv. Valentin i zašto se 14. veljače slavi Valentinovo. Djevojčice su bile puno aktivnije, a dečki su se u početku sramili. No, kad smo zaključili da je Valentinovo praznik ljubavi kao univerzalnoga pojma i oni su se raspričali.

Ljubav je vrlo širok pojam. Osim ljubavi među spolovima, postoji prijateljska, roditeljska, bratska, sestrinska ljubav, ljubav prema kućnim ljubimcima, bližoj i daljoj rodbini, ljubav prema učiteljima, prema svojoj domovini, ljubav prema prirodi, Bogu i svim ljudima.

Zatim su male knjižničarke čitale pjesme iz zbirke Tričave pjesme Paje Kanižaja po vlastitom izboru. Između ostalih pročitane si i pjesme Crno-bijela ljubav i Vječna ljubav. Na kraju smo čitali poruke za Valentinovo koje su učenici naše škole ostavljali u kutiju pred knjižnicom. bilo je veselo i zanimljivo.

Enea Balen, 6. r.