Iz škole

Radovi na prilazu OŠ Stanovi

Radovi na prilazu OŠ Stanovi

Prosinac je u našoj školi vrlo užurban i buran. Kraj prvoga polugodišta, Božić i nadolazeći zimski praznici nisu zaustavili velike radove na prilazu školi. Ulica Rine Aras, koja je ime dobila po prvoj stanarskoj učiteljici, sva je raskopana. Ulaz za više razrede nije u funkciji pa u školu ulazimo preko školskog igrališta.

Ljepši i funkcionalniji školski okoliš

Kako bih saznala što se radi i kada će uređenje okoliša biti gotovo, zaputila sam se do ravnatelja naše škole, profesora Markice Perića od kojeg sam saznala da je investitor građevinskih radova Grad Zadar, a izvođači su mnogi kooperanti.

Promjena plana radova

U početku je planirano uređenje prilazne Ulice Rine Aras, uređenje parkirališta ispred škole, trebalo je podignuti nogostup kako bi se djeca sačuvala od automobila.

Međutim, kad se krenulo s radovima vidjelo se da vodovodne cijevi nisu dobre i da kanalizacijski otvor nije u dobrom stanju. Planovi su se morali mijenjati. Morala se renovirati cijela ulica. Zbog toga jedno vrijeme nije bilo vode u školi, a učenici su se svakako snalazili kako bi ušli u zgradu škole.

Rješavanje problema

Roditelji su negodovali, ali drugog izlaza nije bilo. Profesori nisu autima mogli prići školi. Sve te probleme Uprava škole i ravnatelj rješavali su u hodu, vjerujući da će preko zimskih praznika uspjeti privesti građevinske radove kraju te učenicima i profesorima omogućiti normalan rad u drugom polugodištu.

Naša škola nalazi se u gusto naseljenom dijelu grada koji se tek u daljnjoj budućnosti treba urbanistički riješiti, zato i mali radovi izazivaju velike teškoće. Bliži se početak drugog polugodišta, a radovi još nisu privedeni kraju. Nadamo se da će predviđeni planovi biti uskoro ostvareni, a mi sretni što je izgled naše škole uređen i lijep.

Megi Lerga 8. r.

Oznake