Iz škole

Gradska smotra LiDraNo 2018.

Gradska smotra LiDraNo 2018.

Osnovna škola ‘Stanovi’ 25. siječnja 2018. bila je domaćin Gradske smotre literarnoga, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva. Na Smotri su sudjelovali učenici iz osam gradskih škola. Našu su školu predstavljali novinari ‘Koraka’, Enea Balen kazivala je poeziju, a učenici mlađih razreda izveli su igrokaz ‘Kokoš kod frizera’.

LiDraNo – kralj svih školskih natjecanja

U ime domaćina svim sudionicima ugodan boravak poželio je naš ravnatelj, prof. Markica Perić rekavši: „LiDraNo je kralj svih školskih natjecanja, putem njega dijete uči za život. Na zapadu poslodavci na razgovoru za posao kažu jednostavno show me. Uvijek kažem učenicima da im ništa ne vrijedi teorija ako to ne pokažu u praksi. Lidrano je moja tiha patnja kao profesora hrvatskog jezika. Zahvaljujem svima ponaosob na organizaciji i trudu. Ovo nije natjecanje, ovo držite kao lijep susret, da nešto naučite.“

Školski je zbor u produžetku otpjevao himnu naše škole Ježeva ekopjesma. Maleni su potom izveli igrokaz Nestašno slovo, a Enea je predstavila čakavskog pjesnika Tomislava Meštrića recitirajući njegovu pjesmu ‘Zoto in dojdi blizje’.

Otvorivši natjecanje pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić prenio je pozdrave gradonačelnika Branka Dukića i cijele gradske uprave sljedećim riječima: „U gradskoj upravi podržavamo izvannastavne aktivnosti jer je to prilika da naši učenici pokažu što znaju. Na prosudbenom povjerenstvu je velika odgovornost, jer se nakon ovoga ide na županijsko natjecanje. Ovo je jedan veseo dan i neka bude radostan i dalje.“

Plasman na Županijsku smotru

Na kraju smotre u školskom holu članovi Prosudbenih povjerenstava pročitali su koji radovi idu na Županijsku smotru.

Vlatko Majić u ime literarnog povjerenstva pročitao je da na Županijsku smotru idu učenici s radovima Mogranj, U suton, Čudesna priča o školi, Moja sestra – dijamant iz srca Afrike i Susjedi.

U kategoriji novinarskoga izraza Ivica Nevešćanin pročitao je sljedeće radove: U čarobnom svijetu lutaka, Preokret se dogodio u petom razredu, Na putu oko svijeta, Mala Cukrićka, Mužika od koje srce zadršće, U svijetu Instagrama, Napušteni psi vraćaju stostruko: Ne znam jesam li ja odabrala Donnu ili je možda ona odabrala mene i Bez daha s DAH-om.

Vinko Radovčić, nekada i sam učenik naše škole, rekao je da u dramsko-scenskom izrazu, pojedinačnim nastupima, na Županijsku smotru idu Lena Jakšić, Ivan Vidović, Leon Cerić, Tonka Bukulin, Duje Morožin i Roko Novoselac.

I u kategoriji dramsko-scenskoga izraza, skupni nastupi, Maja Šimić u ime Povjerenstvana pročitala je da na Županijsku smotru idu tri rada: Odlikaši, Dječjograd i Romeo i Julia na zadarski način.

Ema Dražić, 8. r.

Fotografije iz arhiva škole