Iz škole

Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Učenici OŠ Stanovi i ove je godine svečano obilježila Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Prije dvadeset i šest godina, 18. studenoga 1991. nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada, prestao je otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru, gradu heroju. Istog je dana, u zaleđu Zadra, pala  Škabrnja. OŠ Stanovi posebno obilježava ovaj važan dan svečanom priredbom i paljenjem svijeća.  

U spomen žrtvama Domovinskoga rata

Svečanost je započela zajedničkim okupljanjem u školskom holu i hrvatskom himnom. Učenici su u spomen žrtvama Domovinskoga rata zapalili svjećice i pripremili prigodni pano. Nazočni su odali počast minutom šutnje.

Školski zbor s prigodnim domoljubnim pjesmama Bili cvitak i Lijepa li si započeli su spomen.

Učenici su recitirali prigodne, a posebno dirljiv trenutak obilježila je recitacija pjesme San iz zbirke pjesama Zajedno kroz sjećanja naše bivše učenice Katarine Pavičić koja je i sama bila svjedokinja ratnih stradanja u Škabrnji.

U večernjim je satima tradicionalno održan Mimohod svjetlosti i sjećanja kojima su učenici, učitelji, roditelji i mještani odali počast žrtvama Domovinskoga rata.

Ema Pintarić, 7. r.

Fotografije iz arhiva šk. knjižnice