Koračići

Druženje prvašića sa studentima

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9. Tjedan psihologije u našoj školi

U veljači 2016. Povodom 9. Tjedna psihologije u 1. c razredu održana je zanimljiva radionica pod nazivom “Mjerenje nekih sposobnosti u psihologiji”. Radionicu su održali studenti Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru.

Druženje prvašića sa studentima

Studenti Vanja Didović, Antonio Periša i Lucija Šalinović, zajedno s nastavnicom doc. dr. sc. Anom Slišković održali su radionicu u našoj školi s učenicima prvih razreda. Učenici su imali priliku vidjeti kako se ispituje vrijeme reakcije na zvuk i svjetlo, mirnoća i stabilnost ruku, spretnost prstiju i globalna tjelesna snaga. Bilo je to mjerenje psihomotornih sposobnosti.

Od senzornih sposobnosti učenicima je pokazano ispitivanje oštrine vida i razlikovanja boja, a rješavali su i zadatke kojima se ispituju matematički, verbalni i prostorni aspekti inteligencije. Učenike su najviše zanimale perceptivne varke, test pažnje i test razlikovanja emocija.

Bilo je to novo iskustvo za prvašiće i njihove učiteljice Antoniju Jurica i Ivanu Vučetić. U radionicu se uključila i školska psihologinja Nives Barišić. Bilo je poučno i zanimljivo. Za studente susret s učenicima i prakticiranje znanja bilo je jednako uzbudljivo kao i za same učenike.

Napisala: Ema Dražić
Fotografirala: Ana Slišković