Pljesak za…

Državno prvenstvo u odbojci

odbojkaOve je godine državni prvenstvo osnovnih škola u odbojci za dječake održano u Poreču od 28. do 30. travnja 2013. Među mnogobrojnim izvrsnim ekipama bila je i naša školska ekipa predvođena profesorom Miroslavom Čačićem.

Svi su pobjednici

Put do državnog natjecanja

Dolazak do državnog prvenstva tekao je bez ikakvih poteškoća. Gradsko se natjecanje odvijalo u našoj školi. Nošeni bodrenjem naših navijača suvereno, bez poraza, osvojili smo prvo mjesto bez izgubljenog seta.

Isto se ponovilo i na županijskom prvenstvu. Nakon toga je slijedila poluzavršnica državnog prvenstva koja se održala u Zadru, gdje smo također osvojili prvo mjesto s jednim izgubljenim setom.

Na završnici državnog prvenstva

Iza toga slijedilo je državno prvenstvo na kojemu nažalost nismo imali prvenstveno sportske sreće jer smo prvu utakmicu izgubili od Osijeka 2:1, a nakon toga i od Kostajnice rezultatom 2:1, s tim da smo u trećem setu imali pet meč lopti. „Na kraju bilo bi realno da smo osvojili 3. mjesto, ali nažalost ovaj put nismo imali sportske sreće. Za utjehu mogu citirati našeg ministra : ‘Svi su sudionici završnog državnog prvenstva pobjednici.’ – dodao je profesor Čačić.

Za našu su školu nastupili: Dino Dukić, Frane Gobin, Tomislav Mišlov, Nikola Bulat, Toni Jakarić, Petar Marcelić, Mihovil Mijić, Mario Perić, Filip Sentić, Domagoj Pernjak, Josip Klanac i Luka Šarić.

Profesor Čačić za kraj je htio naglasiti: „Moram istaknuti još jednu važnu činjenicu. Naši su sportaši svojim ponašanjem predstavili našu školu i naš grad u najljepšem svjetlu. Dani će u Poreču sa sigurnošću ostali u dubokom sjećanju svim sudionicima.“

priznanje

Tekst: Karlo Gardijan, 7.r.
Fotografije: Miroslav Čačić

Oznake