Pljesak za…

Erste plava liga

Naši atletičari s Ivanom Brkljačić
Naši atletičari s Ivanom Brkljačić
Naši atletičari s Ivanom Brkljačić

Ana Klarić, Antonio Klarić, Lovre Kugli i Đeno Skroče, učenici naše škole, postigli su zavidne rezultate na Erste plavoj ligi osvojivši tri prva i dva treća mjesta za učenike četvrtih i šestih razreda. To je još jedan u nizu uspjeha i njihova trenera Miroslava Čačića.

Uspjeh naših atletičara

Na stadionu Višnjik 21. svibnja 2013. održano je učeničko atletsko natjecanje Erste Plava liga pod sloganom Brže, više, jače pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.

Ovaj atletski miting namijenjen je učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole. Dječja liga je projekt Hrvatskoga atletskog saveza, a glavna koordinatorica je poznata atletičarka Ivana Brkljačić. Suorganizator je mitinga AŠK Zadar.

Učenici su se natjecali u trideset disciplina, petnaest u muškoj te petnaest u ženskoj konkurenciji.

Ana na najvišem postolju uz Barbaru Jelić-Ružić
Ana na najvišem postolju uz Barbaru Jelić-Ružić

Među natjecateljima istakli su se i učenici naše škole. Ana Klarić osvojila je 3. mjesto na 60 metara i 1. mjesto u bacanju vortex u kategoriji 4. razreda, Antonio Klarić 1. mjesto u bacanju kugle i Lovre Kugli 3. mjesto u bacanju kugle za 6. razred, a Đeno Skroče 1. mjesto u skoku u vis za 6. razrede.

Veliko finale Lige održat će se 3. rujna 2013. na stadionu Mladosti u Zagrebu, u okviru najvećega atletskog mitinga – Hanžekovićeva memorijala.

Tekst: Dora Klarić, 7.r.
Fotografije: Miroslav Čačić

.

Oznake