Pljesak za…

Lidrano 2013

Osvrt Prosudbenog povjerenstva na Korake
Osvrt Prosudbenog povjerenstva na Korake
Osvrt Prosudbenog povjerenstva na Korake

Državna smotra LiDraNo 2013. održana je u Primoštenu od 7. do 9. travnja.

Školski list naše škole Koraci dobio je same pohvale Prosudbenog povjerenstva i svrstao se u sam vrh osnovnoškolskog novinarstva.

Koraci u samom vrhu

Nakon dolaska, ugodnog smještaja i razgledavanja predivnog Primoštena održana je svečanost otvaranja koju su popratili pojedinačni scenski nastupi.

Sljedeći je dan započelo okruglim stolovima za svaki pojedinačni izričaj. U dvorani znakovita naziva Penkala 2 našli su se urednici 15 najboljih školskih listova u Hrvatskoj i njihovi mentori te članovi Prosudbenog povjerenstva Srećko Listeš, Marko Baus i Anita Šojat.

Razgovor o svakom pojedinačnom listu vodila je profesorica Anita Šojat. U odličnoj prezentaciji analiziran je svaki školski list. Istaknuto je što je dobro, ali i savjeti kako bi se moglo napraviti još bolje. To je bilo vrlo korisno za nas urednike. Predstavljen je svaki urednik i njegov mentor, a iz razgovora s njima saznali smo kako radi svaka redakcija.

Odlično je iskustvo bilo vidjeti i ostale školske listove jer smo tako učili jedni od drugih. Profesorica Kovač i ja posebno smo bile ponosne jer su članovi žirija za Korake imali samo riječi hvale. Saznale smo da se nalazimo na vrhu u Hrvatskoj.

Osim potvrde dobroga rada, LiDraNo donosi nova prijateljstva i odličnu se zabavu. Što reći za kraj nego da smo u Primoštenu proveli tri predivna dana te se vratili doma s novim iskustvimam koja će nam još dugo ostati u sjećanju.

Tekst i fotografije: Ana Grgica Knežević, 7.r.