Iz škole

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige

Naša je školska knjižnica svaki dan, a posebno ovaj mjesec bila središte promicanja knjige i kulture čitanja. Središnja aktivnost povodom Mjeseca hrvatske knjige, ove godine u našoj knjižnici bila je čitanje i promoviranje slikovnice Izgubljena slova, koju je napisala učenica 7. c razreda Andrijane Baždarić, a učenica Dora Ribić ju je ilustrirala.

Središte promicanja kulture čitanja

Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje, održala se od 15. listopada do 15. studenoga 2017. godine. Ovogodišnja manifestacija je bila posvećena enciklopedistici te se  provodila pod geslom Sve na jednom mjestu.

Školska knjižnica OŠ Stanovi je svojim učenicima približila važnost ovog mjeseca kroz vlastite knjižnične aktivosti. Naša knjižničarka Božena Ivankov sa svim je razredima održala predavanje i parlaonicu na temu hrvatskih autora i knjiga koje školska knjižnica posjeduje u svom knjižničnom fondu. Učenici su sudjelovali u raspravi iznoseći mišljenja i dojmove pročitanih hrvatskih autora i njihovih knjiga s posebnim naglaskom na čitanje knjiga po slobodnom izboru kao npr. Ljubavni slučaj mačka Joje autorice Branke Primorac ili Zabranjena vrata Zlatka Krilića.

Perta Pedić, 7. r.

Fotografije iz arhiva šk. knjižnice