Pljesak za…

Na 51. filmskoj reviji djece

Glavna junakinja filma
Glavna junakinja filma
Glavna junakinja filma

Revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece ove je godine gostovala u Kutini od 3. do 6. listopada 2013. U konkurenciji sedamdeset filmova učenika osnovnih škola i polaznika filmskih klubova, našao se i naš igrani film „Jedinica“. Bila je to ulaznica za četverodnevno uživanje u dječjem filmu.

Četiri dana filmske Kutine

Put do Kutine bio je ugodan u društvu Gabi i profesorice Phillips. Smjestili smo se u hotelu koji ime nosi po svojem gradu. Bila je to prilika susresti poznanike koje smo upoznali na dosadašnjim revijama, a ubrzo smo upoznali i nove prijatelje.

U obilasku grada upoznali smo njegove kulturne i povijesne znamenitosti. Imali smo priliku vidjeti muzej Moslavine koji svjedoči o bogatoj povijesti grada.

Kadar iz filma
Kadar iz filma

Projekcije su se nizale iz dana u dan, filmovi su kao i uvijek bili zanimljivi, a bili su zanimljivi i filmski razgovori nakon projekcija jer je trebalo svaki film prokomentirati.

Sutradan smo išli u obilazak Lonjskoga polja. Ručali smo u seoskom restoranu u mjestu Čigoć koje je proglašeno europskim selom roda. Na povratku do hotela poslušali smo i predavanje o rodama i drugim znamenitostima Parka prirode Lonjsko polje. Gledali smo film u kojem su prevladavali zvukovi prirode. Kad smo se vratili u Kutinu pogledali smo jednu od projekcija.

Razgovor nakon projekcije Jedinice
Razgovor nakon projekcije Jedinice

Zadnji smo dan imali proglašenje pobjednika. Pobijedili su najbolji po mišljenju stručnoga i dječjeg žirija. „Jedinica“ nije dobila nagradu, no to nas nije ražalostilo. Pozdravili smo se s prijateljima koje ću, nadam se, vidjeti i na sljedećoj Reviji u Varaždinu.

Tekst: Ivan Grancarić, 7.r.

Oznake