Pljesak za…

Naši novinari najbolji u županiji

otvorenje u Kazalištu lutaka
otvorenje u Kazalištu lutaka
otvorenje u Kazalištu lutaka

U petak 7. veljače 2014. u Kazalištu lutaka i OŠ Petra Preradovića održana je Županijska smotra LiDraNo 2014. Za državnu su smotru predloženi Koraci, naš školski list, i samostalni novinarski rad (voditeljica Slavica Kovač) te literarni rad (voditeljica Dinka Golem).

Koraci i samostalni novinarski rad proglašeni najboljima u Zadarskoj županiji.

Novinari i literati predloženi za državnu smotru LiDraNo 2014.

Otvorenje su pripremili učenici i učitelji OŠ Petra Preradovića priredivši bogat i zanimljiv program. Uz učenike koji su recitirali, pjevali i plesali, nastupila je i ženska klapa učiteljica Petrovke.

klapa učiteljica
klapa učiteljica

Nakon otvorenja scenci su ostali u kazalištu, a literati i novinari zaputili su se u OŠ Petra Preradovića.

Na smotri novinarskoga stvaralaštva predstavljeno je petnaest samostalnih novinarskih radova iz gradskih i prigradskih škola Zadarske županije.

Cvita čita svoj rad
Cvita čita svoj rad

Za državnu smotru prosudbeno povjerenstvo u sastavu Ivica Nevešćanin (Slobodna Dalmacija), Toni Pajkin (Hrvatski radio) i Ante Kolanović (Hrvatska televizija), odabrali su četiri rada. Među radovima je i rad Dore Klarić koje je prosudbeno povjerenstvo proglasilo najboljim radom.

Dora
Dora

Zatim je u školskoj knjižnici slijedilo predstavljanje školskih listova. U konkurenciji je bilo sedam listova. Dora Klarić, urednica naših Koraka, predstavila je naš list, a članovi prosudbenoga povjerenstva bili su oduševljeni i njezinom prezentacijom i našim listom, koji je proglašen najboljim u županiji.

Dora predstavlja Korake
Dora predstavlja Korake

Uz Korake na državnu smotru predloženi jsu Dite zadarsko, Fontana i Čehuljica.

Poslušali smo i radijsku emisiju Or(g)anica iz OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje koja je također predložena za državnu smotru.

svestrana Karla
svestrana Karla

Od 25 literarnih radova za državnu je smotru predloženo pet među kojima je i rad Karle Miletić, učenice osmoga razreda naše škole, koja je postigla prvo mjesto i na školskome natjecanju iz hrvatskoga jezika. Njezina je mentorica prof. Dinka Golem.

Cvita Pahljina, 6. r.