Pljesak za…

Natjecanje iz hrvatskoga jezika 2013.

Karla je zadovoljna uspjehom
Karla je zadovoljna uspjehom
Karla je zadovoljna uspjehom

Karla Miletić, učenica sedmog razreda naše škole, postigla je zavidan uspjeh na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika. U jakoj konkurenciji dvadeset šest učenika, Karla je osvojila 3. mjesto u kategoriji sedmoga razreda.Takav je uspjeh postigla svojom marljivošću i upornošću, uz vodstvo mentorice, profesorice Dinke Golem koja ju je poticala.

Uspjeh na državnome natjecanju

Karla nam je rekla da je bila neopisivo sretna kad je vidjela svoje ime među prva tri na popisu. Za ovo se natjecanje pripremala od sredine šestoga razreda. Priznala je da je jedina stvar zbog koje joj je bilo žao: održavanje državnoga natjecanja u Zadru. Draž ovakvih natjecanja je i putovanje, upoznavanje grada i novih prijatelja.

Natjecanje se održava već osamnaest godina, a domaćin ovogodišnjega, održanog od 6. do 8. svibnja 2013., bila je Osnovna škola Šimuna Kožićića Benje gdje se i održalo pisanje ispita. Natjecanje je otvoreno 7.svibnja u školi domaćinu uz prigodni program.

Svestrana Karla
Svestrana Karla

Ispit se sastojao od jezičnoga i povijesnog dijela. Karli su najzanimljivije zavisnosložene rečenice. Valja spomenuti da je Karla odlična učenica te da pohađa glazbenu školu. A pripreme za sljedeću godinu i novo natjecanje već su počele.

Tekst i fotografije: Ana Grgica Knežević, 7.r.

Oznake