Zadarski kantunić

Projekt Škola PUNa mogućnosti

Projekt Škola PUNa mogućnosti

U okviru projekta Škola PUNa mogućnosti čiji je nositelj Grad Zadar, a partneri gradske osnovne škole, 12. svibnja 2016. u našoj je školi održana edukativna predstava Priča o različitosti koju su izveli glumci Kazališta lutaka Zadar.

 Priča o različitosti

Učenici 3. i 4. razreda naše škole, njihovi učitelji i asistenti u nastavi uživali su u predstavi kojom se željelo senzibilizirati učenike mlađih razreda s problemima s kojima se susreću djeca s teškoćama u razvoju.

Tema predstave je različitost na osnovi vjere, rase, životnih navika ili opredjeljenja, a pouka Priče o različitosti je da se moramo učiti toleranciji i prihvaćanju različitosti jer dobar je čovjek samo onaj koji uvažava različitost.
Projekt Škola PUNa mogućnosti sufinanciran je iz Europskoga socijalnog fonda, a nositelj je Grad Zadar u partnerstvu s devet gradskih osnovnih škola (OŠ Stanovi, OŠ Bartula Kašića, OŠ Zadarski otoci, OŠ Krune Krstića, OŠ Šime Budinića, OŠ Šimuna Kožićića Benje, OŠ Petra Preradovića, OŠ Smiljevac i OŠ Voštarnica). Cilj je ovoga projekta osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama koji su integrirani u redovite i posebne odgojno-obrazovne ustanove. U zadarskim je školama ove šk. godine radilo 60 pomoćnika u nastavi.

Predstavu možete pogledati OVDJE.

Napisala: Ema Dražić

Fotografirala: Božena Ivankov