Zadarski kantunić

Škola knjižničarstva

Na otvorenju 28. Proljetne škole školskih knjižničara RH

Na otvorenju XXVIII. Proljetne škole školskih knjižničara RH koja se održavala u Zadru u Hotelu Kolovare od 7. – 9. travnja 2016. sudjelovali su i učenici naše škole: prikazana je filmska reportaža naše Filmske družine Z(K)ADAR Čitamo li. U kulturnoumjetničkome programu nastupili su i naši učenici Iva, Dorijan i Teo s pjesmom Čuvaj me.

Dostojno smo predstavili školu

Škola je namijenjena stručnim suradnicima knjižničarima u osnovnim i srednjim školama te knjižničarima u drugim znanstvenim ustanovama Republike Hrvatske.

Predstavljanjem ŽSV-a knjižničara Zadarske županije, knjižničarka OŠ Petra Preradovića Ivana Perić pozvala je učenike zadarskih škola da svojim kulturnoumjetničkim programom otvore Školu..

Sudionici 28. Proljetne škole školskih knjižničara RH sa simpatijom su pogledali našu filmsku reportažu Čitamo li, a Iva Prgić, naša zvjezdica iz istoimenoga šoa uz pratnju Dorijana i Tea otpjevala je pjesmu Čuvaj me i oduševila skup.

Gospođa Elvira Katić, knjižničarka u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. u Zadru, na kraju otvorenja imala je promociju svoje četvrte zbirke Babin gen.

Napisala: Mia Pinčić

Fotografirala: Slavica Kovač