Izvannastavne aktivnosti – tema broja

Što sve znaju zadarski osnovci

Da su izvannastavne aktivnosti važan dio škole pokazali su 6. 6. zadarski osnovnoškolci na trećim Danima izvannastavnih aktivnosti. Škole su se predstavile učeničkim stvaralaštvom, a ovogodišnja je tema bila olimpijska – Brže, više, jače.

Svečanost je počela paljenjem olimpijskog plamena, a zapalili su ga učenici generacije svake pojedine škole.

Olimpijski dan osnovnoškolaca

Paljenju olimpijskog plamena nazočio je i naš gradonačelnik, gospodin Zvonimir Vrančić, koji je pozdravio učenike i zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za odgoj i školstvo Josom Nekićem obišao učenike svih zadarskih škola.

Treći smo put pokazali što znamo

Dani izvannastavnih aktivnosti, koji se ove godine odvijaju treći put za redom u organizaciji Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra, imaju za cilj predstaviti široj javnosti što sve učenici pored redovne nastave rade u školama. Želi se potaknuti što veći broj učenika na sudjelovanje u brojnim izvannastavnim aktivnostima koje se provode u školi, a dio kojih su i različita školska natjecanja od školske do državne razine.

Taj je dan prava svečanost kako za nas učenike, tako i za učitelje, roditelje i građane.

Spoj modernoga i klasičnog

Turistička atrakcija

Kako je Zadar turistički grad i predsezona je u punom jeku, učenici svojim radovima, plesom, pjesmom, glumom, ali i sportskim aktivnostima izazivaju zanimanje brojnih turista.

Budući da je 2012. godina godina učenja njemačkog jezika, bila je to prilika da oni koji uče njemački jezik kao izborni predmet provjere svoje znanje u razgovoru s turistima.

Raznovrsne aktivnosti

Svaka od deset zadarskih škola predstavila se na svoj način. Izložili su radove koje su marljivo radili cijelu godinu, a neki su radovi nastajali na Kalelargi pred očima radoznalih prolaznika.

Bilo je tu vrsnih plesača modernih i klasičnih plesova, odličnih plesača koji bi mogli konkurirati i na Supertalentu, svirača harmonike i ostalih instrumenata.

Neke su škole pokazale koji su sportovi najomiljeniji pa se zaigrala košarka, badminton, stolni tenis, a bilo je i boksa.


Igra krugovima

Velika škola

Iako je moto ove manifestacije glasio Brže, više, jače među učenicima nije bilo natjecateljskog duha. Međusobno su se posjećivali diveći se radovima svojih kolega, poticali i hvalili jedni druge i tako čitavi Poluotok pretvorili u veliku složnu školu koja je odzvanjala dječjim smjehom i radošću.

Ulicama i trgovima širilo se veselje pa se i na licima prolaznika ocrtavao smiješak. A kako su samo bili veseli roditelji, bake i djedovi, braća i sestre koji su nas došli podržati.

Točno u podne kad je ljetnje sunce doseglo vrhunac, spakirali svoje radove i polako se uputili svojim školama jer trebalo se pripremiti za večernju priredbu u Hrvatskom narodnom kazalištu gdje je gradonačelnik nagradio najuspješnije učenike.

S nestrpljenjem čekamo sljedeće, četvrte Dane izvannastavnih aktivnosti.

Tekst: Petra Drača, 7.r.
Fotografije s facebooka OŠ Smiljevac