Iz škole

Sustavno gospodarenje energijom

Danas se u 9.35 sati u OŠ Stanovi u Zadru, povodom Dana Grada Zadra održala Edukacijska radionica Sustavno gospodarenje energijom u kojoj su sudjelovali svi nastavnici i profesori slobodni u tom terminu.

Na radionici su predstavljene mjere i korisni savjeti gospodarenja energijom te vodom.

Sudionici radionice pozvani su na primjenu navedenih mjera na radnom mjestu u cilju efikasnijeg korištenja energije.

Naša je škola odazivanjem na ovu edukacijsku radionicu dala svoj doprinos u smanjenju emisija štetnih plinova te je dala pozitivnu sliku u odnosu prema energiji i okolišu učenicima, roditeljima i građanima.

Projekt s ciljem pomoći gradovima i županijama u stjecanju kontrole nad potrošnjom energenata, povećanjem energetske učinkovitosti u postizanju financijskih ušteda, zaštiti okoliša te poticanju na razvoj novih djelatnosti i poduzetništva.

U svezi s tim, predstavnici UNDP-a održavaju informativno-edukativnu radionicu za niže razrede osnovne škole u sklopu koje bi djeci prikazali animirani film ”Misli na sutra”.

Info-edu sat održat će se u sklopu svečanosti povodom Dana Grada Zadra u četvrtak 24. studenog 2011. godine s početkom u 8:30 sati u Solarnom edukacijskom centru, na adresi Put Murvice bb.

Film traje 10 minuta i govori o korištenju energije. Namijenjen je informiranju i educiranju djece ranog školskog uzrasta i poticanju pozitivnog i odgovornog ponašanja prilikom svakodnevnog korištenja energije. U filmu su korišteni animirani likovi, animacije i ilustracije, a edukativni komplet zajedno s filmom čini ilustrirana edukativna brošura.

Info-edu sat, sastavljen od projekcije filma i diskusije o naučenom iz filma, predviđen je za učenike trećeg i četvrtog razreda.

Djeca će biti provedena kroz centar kako bi im se približili obnovljivi izvori energije.

Tekst:  Marija Strgačić, 8.r.

                                            Fotografije: Božidar Klarić 8.r.