Trenutci zabave

Svijetom vlada bibermanija

Tko još ne zna za Justina Biebera, tog slatkog Kanađanina koji je poharao svijet svojim lijepim glasom i izgledom. Proslavio se na sasvim jednostavan način. Svoju je karijeru započeo 2007. godine kada je majka postavila nekoliko videospotova na YouTube u kojima on pjeva, sa željom da ga čuju i vide svi njegovi rođaci koji su živjeli daleko. Broj posjeta rastao je iz dana u dan. To ih je potaklo da objavljuju još više spotova,

No, život ove glazbene zvijezde nije bio nimalo lak dok je još bio klinac (ove godine će 1. ožujka u 12.56 sati /znam, znam da ćete reći da sam previše precizna, ali…./ proslaviti svoj 18. rođendan).
Kad ga je rodila, njegova je majka Pattie Malette imala svega 18. godina, te se dosta rano morala odreći tinejdžerskih ludovanja. Vjenčala se s Biberovim ocem Jeremyom koji ju je napustio kad je maleni Biber (kako ga zovem iz milja)  imao samo 10 mjeseci. U sljedećih 5 godina Biber je sam naučio svirati bubnjeve, gitaru i klavir.

Tražeći mlade talente, producent Scooter Braun je sasvim slučajno kliknuo na Biberov video. Impresioniran, kontaktirao je njegovu majku, pa su ubrzo nakon toga letjeli za Atlantu gdje je upoznao svoga idola – Ushera, koji je danas njegov menadžer.

Biber je na svoju prvu turneju krenuo 23. lipnja 2010. u Hartfordu. Turneja se zvala My World Tour i završila je u prosincu iste godine. U srpnju 2010., objavljeno je da je on najtraženija javna osoba na internetu. Istog je mjeseca njegov videospot, “Baby”, nadmašio pjesmu Lady GaGe “Bad Romance”.

Snimanje svog drugog albuma Biber je započeo u srpnju 2010. u New Yorku. Zbog puberteta, glas mu je dublji nego što je bio kada je snimio svoj prvi album te zbog toga dolazi do kašnjenja u objavi albuma. U travnju 2010., pjevač govori o svom glasu: “Uništen je. Kao i svaki tinejdžer, suočavam se s time i imam najbolju vokalnu trenerku na svijetu. Neki od tonova u pjesmi Baby više ne mogu ispjevati.”

Biber se može pohvaliti ne samo dobrim izgledom i još boljim glasom, nego i najboljim fanovima na svijetu. Čak je i L. A. Reed, čovjek koji je potpisao ugovore sa Rihannom, Pink, Avril i mnogim drugima, rekao da nikad prije nije vidio toliko fanova. Biberovi fanovi su najodanija skupina djevojaka koja je postojala i koja će ikada postojati, jer one smatraju da Biber pripada njima, budući su ga one pronašle prije Scootera.
Slažete li se s njima?

Petra Vidaić, 8.r.

fotografije preuzete s Interneta

http://www.biebermania.com.br/