Slobodno vrijeme

Kazališna udruga “Igrajmo se”

Jeste li se ikada zapitali kako drugi provode slobodno vrijeme?

Kako ga  provodite vi sami? I? Jeste li zadovoljni? Ako niste, imam prijedlog! Uključite se u kazališnu udrugu Igrajmo se.

Mi smo zavirili k njima kako bi saznali što rade i čime se bave.

Udruga je nastala u veljači 2001. kao projekt pod nazivom Kazališna radionica “Igrom protiv nasilja” pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru. Program rada stvoren je po principima dramske pedagogije za što je stručno osposobljena voditeljica: Matija Šango-Šimurina.

U udruzi djeluju generacije od 7. do 18. godine. Glavni je cilj dobro se zabaviti u slobodno vrijeme.

Svake se godine predstavljaju javnosti u obliku završne prezentacije sastavljene od predstava svake pojedine grupe polaznika, ali i u obliku izdvojenih predstava. Neke od njih su: O meni, o tebi, o palcu, Večeras se improvizira, Iskra ljubavi, Disco burger, Mislav u svijetu bajki, Ogledalce, Romeo i Giulietta, Kažeš anđeo.

Pitali smo jednu od voditeljica Luciju Dovranić kada se najbolje osjeća. Evo što je rekla: “Najbolje se osjećam kada vidim talentiranu djecu kako rade.“

Udruga se bavi fizičkim i dramskim teatrom, pantomimom, te uče o svemu što je vezano uz kazalište.

Treninzi su utorkom i četvrtkom od 19.00 do 20.00, a druga grupa od 20.00 do 21.00 sati.

Ako smo vas zainteresirali posjetite njihovu web stranicu http://www.igrajmo-se-zadar.hr/.


Doris Pinčić
Izvor: http://www.igrajmo-se-zadar.hr

I za kraj, otkrit ću vam nešto što će vas sigurno zanimati. Svoju glumačku karijeru ovdje je započela i Doris Pinčić, koja glumi Laru u Larinom izboru.

Dora Klarić, 6.r.