Slobodno vrijeme

Svakako pročitati: Harry Potter i darovi smrti

Sve je gotovo.
Nakon dugog iščekivanja 2007. godine u knjižare i knjižnice stigao je najnoviji, najnapetiji i naravno najčarobniji, posljednji nastavak duge Harry Pottersage, čuvene spisateljice J.K. Rowling.

U tom posljednjem nastavku pratimo dobro poznate mlade čarobnjake Harrya,Rona i Hermionuna dugom i putu koji im je zadao njihov pokojni ravnatelj Hogwartsa, profesor Albus Dumbledore.
Put kojim će im biti teško bolno i tužno proći. Taj jedini put je potraga za Horcruxima, predmetima u koje je mračni gospodar lord Voldemort podijelio svoju dušu da bi se učino besmrtnim. Dok ti premeti žive, živjet će i on.
Harry će se susresti s mračnom magijom kakvu niti jedan čarobnjak od davnina nije vidio. To će biti put tuge i gubitaka. Veliki čarobnjački rat počinje. Gospodar tame ne bira sredstva pobjede. Harry je jednom preživio neoprostivu kletvu ”Avada Kedavra”, hoće li 2 put. Sada dok ga gospodar tame traži svim snagama naši junaci će pokazati veliku hrabrost i mudrost.
Za djelo Harry Potter i darovi smrti mogu se reći same hvale. Prije tih pet godina bio je to megahit. I ostao je megahit. Kraj kakav nitko ne očekiva. Najtužniji dio sage. Nema novih nastavaka. Pun tužnih događaja. Sve buja napetom atmosferom. Nema predaha. Svaki je dio, najbolji dio, ali samo jedan najsretniji. Upravo ovaj zadnji ! Najtužniji i najsretniji ? Pitate se kako ? Niste čitali Harry Pottera? Ili niste čitali samo zadnji dio? Za tu tajnu morati će te upotrijebiti malo vremena, volje, strpljenja, i osjetilo vida. Pročitajte ga ! Nećete se razočarati. Nikada.

Josip Šarunić, 8.r