Slobodno vrijeme

Volite li čitati?

Knjige! Sama pomisao na knjige većini tinejdžera izaziva nelagodu. Čim netko spomene knjige, a naročito lektiru, u njima nešto vrišti: dosadnoooo, da i ne spominjem neprestano  jaukanja na spomen knjige. Vjerujte mi, i sama sam imala takvo mišljenje. Čitala sam samo lektiru, knjige koje sam naprosto morala pročitati. To me je ponukalo da se počnem više zanimati za knjige i gle! sada ih gotovo gutam.

Postoji mnoge jako zanimljive knjige koje bi vam se svakako svidjele. Potrebno je samo početi.  Na primjer, ja obožavam sve knjige koje imaju veze s bilo kakvim mitskim bićima, bili to vampiri, vukodlaci, anđeli ili pak čarobnjaci.
Knjige vam mogu biti odmor od svih briga. Zašto vam ne bi postale jedna zanimacija? Zašto ne biste nekom zanimljivom knjigom zamijenili televiziju? To vam se čini tako nezanimljivim, jel’ da? Pa i meni se činilo isprva, a sada uz knjige provodim puno svojega slobodnog vremena.
Preporučit ću vam knjige koje su se meni jako dopale, koje nisam mogla ispustiti iz ruke:


1. Sumrak, Stephenie Meyer. Većina vas zna za film, zna koliko je popularan ili vas je većina pogledala film. Ja obožavam film Sumrak, ali knjiga mi je ipak draža. U knjizi vam je sve opisano, jači su dojmovi i definitivno ne ćete požaliti ako ju pročitate, ne ćete je moći iz ruke ispustiti, bar ja nisam, iako sam ju već deset puta pročitala, i to sva četiri dijela! 500 stranica, koliko ima, pročitati ćete za 2 do 3 dana!


2. Vampirska akademija, Richelle Mead svakako valja pročitati. Reći ćete, opet vampiri. Već sam spomenula da ih jednostavno obožavam. Ovu knjigu, svih šest dijelova pročitala sam, vjerovali ili ne tri puta! Neopisiva je. U knjizi nalazite sve, od emocija do akcije, borbe.


3. Pali anđeo Lauren Kate, prekrasna je knjiga koju sam pročitala u jednom dahu. Neopisiva ljubav koja nema kraja. Knjiga je predivna!


4. Drhtaj Maggie Siefvater, knjiga o vukovima iz  Mrcy Fllsa. Neobični vukodlak, potpuno drugačiji od onih u „Sumraku“, zaljubi se u djevojku Grace koja sve pokušava da ga spasi!

5. R.L. Stine Kuća noći – sve knjige koje iz ovog serijala ili serijala knjiga „Soba košmara“ su tako uzbudljive i zanimljive. To su kriminalistički romani u kojima nikako ne ćete otkriti krivca, vjerujte mi krivac je onaj za koga se najmanje nadate!
Još vam, naravno, preporučam:  Krila anđela,

Dnevnik Anne Frank, Zaljubljene cure (knjiga je u nastavcima), Tajni dnevnik Adriana Molea (također ima nastavke, sedam), Krv i čokolada (rasplet je neočekivan!), Kuća noći – serijal, sve knjige Agatha Christie, zatim U sebi Stephenie Meyer, Vampirski dnevnici, Voda za slonove, Ja sam broj 4 i …
Čini vam se puno? Ma, nemojte se obeshrabriti! Knjige su jako zanimljive. Nadam se da će vam se moja preporuka svidjeti. Uživajte u čitanju!

Anđela Brkljača, 7.r