Slobodno vrijeme

Pripreme u Sloveniji

Kakve veze imaju skijanje i plivanje? Reći ćete: to su sportovi. Za plivanje treba voda: more koje u Zadru, znamo, ima; bazen, i njega imamo na Višnjiku; rijeka i jezero kojih, istini za volju u Zadru nema.

Za skijanje, potreban je snijeg, doduše danas ga u Zadru ima kao nikada do sad, no u vrijeme kada smo išle sa svojim Plivačkim klubom Jadera u Sloveniju, snijegu nije bilo ni navještaja.

E, sad ćemo vam otkriti vezu između plivanja i skijanja. Mi smo Dora i Petra. Učenice smo 5. razreda OŠ Stanovi, a svoje slobodno vrijeme uglavnom provodimo u Plivačkom klubu Jadera. Kao svake, tako i ove, godine od 8. do 14. siječnja, plivački je klub organizirao odlazak na pripreme u  Cerkno, mali i slikoviti slovenski gradić, udaljen od Ljubljane samo 50 km. Na padinama Crnog Vrha prostiru se skijališta s modernim žičarama i stazama na kojima se zbog snježnih topova može skijati i za topla vremena. Pogled s Crnog Vrha je prekrasan.

Na pripremama se nismo previše zabavljale. Imale smo dva naporna plivačka treninga dnevno, a uz to smo i skijale. Za nagradu, zadnji su nam dan treneri organizirali tulum na kojem smo zaboravile na sav umor i zimu.

Boravak u Cerknu bio je lijep pa jedva čekamo sljedeću zimu da ponovimo odlazak u Cerkno.

 

Tekst: Petra Karla Amanović, 5.r.

Fotografije: Dora Hrboka, 5.r.

 

Oznake