Susreti

Krešimir Groš – novi pedagog u OŠ ‘Stanovi’

Krešimir Groš – novi pedagog u OŠ Stanovi

Početkom veljače ravnatelj naše škole Markica Perić predstavio nam je novog pedagoga. Ostali smo zatečeni i pomalo žalosni jer smo svi voljeli dotadašnjeg pedagoga Vedrana Miolovića.

Naš novi pedagog, uz smiješak, nam je rekao da se nada da ćemo tako biti tužni i kad on ode i time zadobio naše simpatije. Uvijek nasmješen, srdačan i susretljiv rado je pristao da ga predstavimo u ‘Koracima’. Otkrivamo tko je Krešimir Groš.

 

Posao školskog pedagoga je dinamičan i zanimljiv

U razgovoru s novim pedagogom saznala sam da je u našu školu došao na zamjenu godinu dana smatrajući kako je raditi kao školski pedagog u osnovnoj školi jako lijepo iskustvo.

‘Htio sam iskusiti rad u osnovnoj školi. Do sada sam radio u srednjoj pa je ovo prilika da upotpunim svoj posao.’ rekao je uz smiješak.

Volim raditi s mladima

Zašto ste odabrali zanimanje pedagoga?

Posao školskog pedagoga jako je dinamičan i zanimljiv. Imaš priliku pomagati djeci, a nema ljepše stvari nego pomagati mladim ljudima u njihovim problemima, u njihovom razvoju. Kad ih kasnije sretneš i zahvale ti što si im u datom vremenu pomogao, znaš da si napravio pravu stvar. To je posao koji nikad nije dosadan i posao gdje upoznaješ mnogo različitih ljudi. Volim raditi i kretati se među mladima i zapravo to mi je bila glavna motivacija pri odabiru zanimanja.

Budući da volite raditi s djecom, zašto niste studirali za razrednu nastavu?

Jako dobro pitanje, zapravo, pedagogija me više privlačila jer radiš sa svim uzrastima, pokrećeš raznorazne radionice, razgovaraš s djecom i roditeljima i pomažeš im u mnogim problemima. Nažalost u današnje vrijeme posao školskog pedagoga nije cijenjen.

Kako ste se snašli u našoj školi?

Odlično sam se snašao. Kolege su me prihvatili, a i učenici. Imate neku posebnu dinamiku, neku posebnost. U osnovnoj školi je puno bolji kontakt s učenicima nego u srednjoj.

Imate li neke nove planove za našu školu?

Imam, ali to će biti iznenađenje.

Volim knjige, filmove i gitaru

Volite li čitati i kakve knjige?

Jako volim čitati knjige, a omiljene su mi znanstveno-fantastične.

Volite li više filmove ili knjige?

Volim oboje, ali vama preporučam da prvo pročitate knjigu pa onda pogledate film snimljen po njoj.  Tada možete uočiti razlike. Volim gledati i dobre serije na televiziji.

Imate li hobi?

Moj su hobi moja djeca jer najviše vremena provodim igrajući se s njima, Volim voziti bicikl, igrati video igrice, ali što sam stariji sve manje imam vremena za to. Moja generacija se igrala vani, iako ja baš nisam bio među najspretnijima. U srednjoj školi, koju sam pohađao u Senju, okrenuo sam se video igricama i kompjutoru.

Volite li sport?

Nikad baš nisam bio za sport, kao da sam rođen s dvije lijeve, ali volio sam taekwondo.

Čime ste se još bavili u mladosti?

Svirao sam gitaru. U srednjoj sam školi svirao u bendu i jednostavno sam uživao u tome. To je bilo nešto u čemu sam se zaista našao.

Mia Pinčić, 8. r.