Tema broja - Osamnaest godina Koraka

Mate Mijić, prvi urednik Koraka

Mate Mijić, prvi urednik Koraka

Prvi urednici ‘Koraka’ davne 1999. godine bili su Mate Mijić i Martina Lulić. Matu često viđamo na televiziji pa smo ga zamolili da kaže nešto o sebi kao učeniku, kao uredniku i novinaru ‘Koraka’ te o današnjoj karijeri. Evo što je rekao o sebi i poručio nama novinarima.

Pisanje je vještina koju čovjek brusi godinama

U pisanu sam se riječ zaljubio još kao dječak kad mi je knjiga služila kao čarobni portal za bijeg iz ratne stvarnosti u razne svjetove koje su za nas klince stvorila velika imena svjetske književnosti. I školsku sam i Gradsku knjižnicu pregazio uzduž i poprijeko i uvijek se volio obračunati s djelima koja, navodno, nisu bila za moju dob. ‘Oni će meni reći da to nije za mene, sad ću im ja pokazati!’ – mislio sam u sebi i čitao, čitao.

S vremenom je ljubav prema pisanoj riječi prerasla u želju za pisanjem. Ali, pisanje nije isto što i čitanje! Čitati se jednom nauči i zna za cijeli život, a pisanje je vještina koju čovjek brusi godinama. Ja sam ju počeo brusiti upravo u Koracima prije davnih 18 godina, a danas kao komunikacijski konzultant i kolumnist od nje živim i hranim svoju obitelj. Pisanje kolumni, intervjua, promotivnih članaka i brošura, blogova, govora, scenarija za promotivne spotove, komunikacijskih i marketinških strategija, političkih i poslovnih analiza te objava na društvenim mrežama moja je svakodnevica. A do sljedeće važne obljetnice naših Koraka planiram postati i autor nekoliko stručnih i znanstvenih radova te barem jedne knjige.

Izazivam vas da do dana kad ćemo ponovno slaviti jubilej našega školskog lista koji spaja generacije učenika OŠ Stanovi napišete više tekstova od mene! Ne bojte se, samo pišite i volite to što radite!

Pročitajte još http://www.os-stanovi-zd.skole.hr/tragom?news_hk=5OVO695&news_id=253&mshow=1303#mod_news

Mia Pinčić, 8. r.