Slobodno vrijeme

Prvi školski skijaški kamp

Prvi školski skijaški kamp

Moji zimski praznici bili su divni. Četiri dana i tri noći koje sam provela u Sloveniji na snježnim padinama poznatoga skijališta Krvavec, neću nikada zaboraviti. Taj zimski san ostvarila sam kao učenica OŠ Stanovi u sklopu novog projekta za sve osnovnoškolce, ljubitelje zimskih aktivnosti u Hrvatskoj, koje je osmislio Collegium.eu.

Na snježnim padinama

Iz Zadra smo krenuli 3. siječnja 2017. točno u ponoć. U Terme Snovnik stigli smo u osam ujutro. Stvari, skije, odijelo, pancerice, o svemu je trebalo brinuti. Uzbuđeni krećemo prema planini te nas gondola odvozi do skijališta. Što sad? Hoću li znati i moći skijati? Učitelji skijanja dijele nas u grupe i škola skijanja počinje. Nije lako, ali mi smo uporni i nasmijani. Sve je nekako ubrzano. Ručak, žičarom na ručak! Uzbudljivo i neobično. Skijamo do večere, a zatim konačno dobivamo smještaj.

Novi prijatelji

Dan još nije završio. Nakon večere, slijedi kupanje u termama. Kakav užitak. Vani snijeg, a mi se kupamo. Svaki je dan bio poseban. Skijanje, kupanje, druženje, upoznavanje novih prijatelja. Upoznala sam mnoge učenike iz Zagreba, Pule, Poreča, Rijeke, Umaga, Senja i Splita. Družili smo se, veselili i dijelili svoje utiske.

Posjet Ljubljani

Večernja šetnja Ljubljanom bila je posebna. Divan grad, atmosfera novogodišnja. Ne znam kako izgleda danju, ali noću je bajkovit grad.

Skijaški napredak

Treći dan škole skijanja pokazuje velik napredak. Sigurniji smo u sebe, skijamo. Spuštam se i čak vijugam stazom. Profesor Čačić snima moj spust, a ja sam zadovoljna. Ipak je to tek treći dan na skijama.

DJ na bazenu

Zadnja večer bila je posebno svečana. Topla kupka, glazba, ples, smijeh. Bilo je prekrasno.

Povratak

Snijeg pada. Vjetar puše. Vrijeme se naglo promijenilo. Na skijalištu se ništa ne vidi od magle. Jako je hladno, ali mi smo uporni i želimo iskoristiti svaki trenutak na snijegu, na stazi. Povratak u Zadar bio je buran zbog poledice, snijega i vjetra. Bili smo umorni i uglavnom smo spavali. Profesori su nam podijelili diplome za uspješno savladanu školu skijanja.

I što reći na kraju. Moj bijeli san se ostvario. Za četiri dana škole skijanja naučila sam skijati. Taj osjećaj sreće ne mogu vam opisati. Predivno. Voljela bih kad bi i moji prijatelji iz razreda sa mnom podijelili to divno i korisno iskustvo. Nije bilo lako, ali isplatilo se.

Hvala profesorima što su se brinuli o nama.

Kako sam naučila skijati možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=LeZe5HsAmRU

Megi Lerga  7. b