Susreti

U filmskoj radionici

Jedna od nagrada koju na Reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece dodjeljuje Hrvatski filmski savez nagrađenim filmovima, odlazak je u Filmsku radionicu u Kraljevici koja se održava krajem srpnja i početkom kolovoza od 2009. godine.

Nagrada Hrvatskog filmskog saveza

Filmaši naše škole sudjelovali su na prvoj filmskoj radionici za djecu u Kraljevici 2009. godine kada je filmska reportaža „WC“ osvojila 1. nagradu na 46. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece. U radionici su bili Anđelo Virag i Duje Miliša. Tada nisam ni slutila da ću nakon dvije godine ja ići u Radionicu u Kraljevicu.

U Kraljevicu sam krenula 25. srpnja 2012. jer smo filmom „Ljubitelji ptica“ stekli pravo sudjelovanja.

Što sam očekivala od Radionice? Aktivno sudjelovanje u stvaranju filma, ali i susret s učenicima koji se bave istom izvannastavnom aktivnošću.

Nakon smještaja u hotel Kraljevica, prvi smo radni sastanak imali u 19,00 sati u Tehničkom centru gdje su se odvijale radionice: radionica za dokumentarni film i radionica za igrani film. Ja sam se odlučila za drugu.

Voditelji radionice za igrani film profesorica Darija Sever i snimatelj Robert Krivec upoznali su nas s radom, a zatim smo otišli na večeru. Nakon večere pohitali smo spavati kako bismo bili puni energije za sljedeći dan.

Ujutro smo u Tehničkom centru raspodijelili uloge. Ja ću voditi skript u igranom filmu „Igubljeno lice“. I za vrijeme ručka razrađivali smo ideju.

Sljedeći smo dan nakon ručka razgledali lokacije snimanja: dvorac Krste Frankopana i predivnu plažu.

Nakon odmora pisali smo scenarij i crtali knjigu snimanja. Odlučili smo da ćemo film snimati sljedeći dan kad budemo odmorni. Film smo snimali šest dana i svaki smo dan naučili nešto novo.

Neke su mi osobe zaista uljepšale ovaj dio ljeta. Bilo mi je jako lijepo i stekla sam puno prijatelja. Treći dan kolovoza bio je pun tuge jer smo se kao dobra ekipa morali pozdraviti i krenuti svojim kućama.

Dok sam putovala prema Zadru, razmišljala sam kako je lijepo baviti se filmom jer između ostaloga nosi i nove susrete.

Emily Stojanov, 7.r.
Fotografije: Robert Krivec

Oznake