Slobodno vrijeme

Volim film i glazbu

Film kao strast

Dorijan Dukić upravo je završio osmi razred naše škole. Naizgled se ne razlikuje od svojih vršnjaka, no po nečemu je ipak drugačiji. Njegov hobi, bolje rečeno, njegova strast, osim glazbe kojom se bavi,  jest snimanje kratkih filmova.

Njegovi su filmovi rađeni po principu sam svoj majstor, jer sve radi sam: smišlja sinopsis, snima, montira, odabire glazbu pa i glumi u svojim filmovima. Kao dobrom poznavatelju glazbe, Dorijanovi filmovi sliče spotovima vrsnih profesionalaca.

Volim film i glazbu

Dorijan svojom kamerom bilježi sve što se zbiva oko njega, i u školi i u slobodno vrijeme. No, samo dobri poznavatelji filma znaju odabrati kadrove i složiti ih u dobar i zanimljiv film. Rekla bih da je njegova specijalnost snimanje pod vodom pa uz dobru glazbu, kadrovi izvrsno izgledaju.

Snima prijatelje dok voze bicikl, romobil i skejt. Od svega toga stvori zanimljiv i kratak film. Filmom se počeo baviti prije osam godina. Gledajući avanturističke filmove u prvom razredu, dobio je ideju da se okuša u kreiranju scena iz filmova u stvarnome životu. Od tada se, kao pravi profesionalac, ne odvaja od svoje kamere jer treba zabilježiti zanimljivosti, a kad će se one pojaviti nikad se ne zna. Svoje uratke objavljuje na Facebooku i na You Tubeu. Njegov je idol Devin Super Tramp. U budućnosti želi biti kao on, putovati svijetom, snimati razne filmove, s raznim ljudima.

„Ovo je moj životni cilj i kamera je moj drugi najbolji prijatelj bez kojeg nikamo ne idem!“ – jasan je u svojem odabiru Dorijan.

Uz film Dorijanova druga ljubav je glazba. Svira gitaru, klavir i bubnjeve. U školi je često svirao s Teom pa su u raznoraznim prilikama pratili Ivu Prgić, našu zvjezdicu iz istoimenoga šoa.

Napisala: Ema Perić

Fotografije s fejsa